alotofhorses

Direktlänk till inlägg 5 maj 2012

Sibban på helgkurs och ridit på ridbanan

Av Lotta Jansson - 5 maj 2012 10:00

För Sibban börjar det snart dra ihop sig till 3 års test.....Jag är inte nervös än men visst tänker man och funderar lite över det. Blir hon klass I är jag supernöjd med det. Jag har en enormt fin unghäst som jag gillar massor oavsett vilka poäng hon får.


Förra helgen åkte vi till Tuthammaren och var med på kurs för Johan Becker. Stefan hjälpte mig att lasta. Precis nu behöver Sibban en liten knuff i rumpan för att gå in. Dock tar det sällan mer än två minuter innan hon är på och hon står snällt på släpet.


Denna dag började vi med lösgaloppering. Sibban har lite jobbigt i galoppen, särskilt på böjt spår där hon gärna korsar bak. Galoppen i höger varv är bättre än i vänster varv. Vi måste vara försiktiga med drivningen i svängen för att hon inte ska byta och sedan får hon galoppera fram på långsidan. Hade hon tagit det lite lugnare hade det säkert gått lättare, men hon är som sin matte lite fröken bråttom ;).


När hon galopperat några varv var det dags för löshoppning. Eftersom Sibban har lite bråttom och har lite svårt med balansen i svängen har jag på Johans inrådan börjat leda henne genom svängen och släpper henne i sista kurvan före hindren. Då kommer hon in med bättre balans och hoppar bättre. Framåtbjudningen är det inga fel på längre och hon verkar tycka det är roligt att hoppa! Denna dag hoppade hon hela 1.25 och det gjorde hon helt okomplicerat. Dock var hon ganska trött efteråt eftersom hon fick hoppa ganska många gånger.


Dag 2 var det dags för generalrepetition inför 3 års testet. Vi började med lösgaloppen där hon korsade lite i vänster galoppen igen men höll höger okej. Det gick överlag bättre och hon förstod mer vad hon skulle göra. Därefter löshoppade vi och hon var klockren!!! Vi var snabbt uppe på 1.20 höjd och hon hoppade med riktigt bra teknik tyckte Johan. Bra fram och bak och taxerade fint! En film som Jenny filmade med Stinas kamera. Tack mina vänner för det:Till sist tränade Johan på att ställa upp och springa lite med henne. Han tycker att hon håller hög kvalitet; snygg modell med tre bra gångarter och fin hoppteknik. Enda frågetecknet är hennes biljardering som troligen kommer att kosta henne något/några poäng. Men för mig spelar det ingen roll, jag är glad för att vi ska genomföra 3 års testet och det har varit super att ha haft det att träna inför! Jag är också glad över att Johan ska visa henne. Han är så himla duktig på det han gör och har mycket rutin. Visst kommer jag vara nervös men inte på långa vägar så nervös som jag skulle vara om jag hade visat själv.


Efter helgen vilade Sibban i två dagar och i onsdags kväll gjorde jag iordning henne för en ridtur. Jag har börjat rida henne i Rösslisadeln och den ligger helt okej. Denna dag red vi på ridbanan för jag ville träna på att galoppera. På 3 års ska man på ridprovet rida två varv i varje gångart i höger och vänster varv. Linnea hade hoppat lite med Starlight och hindren stod kvar. Bra miljöträning tyckte jag! Vi började med att skritta runt hindren lite men började snart trava. Sibban är alltid lite svårstyrd i början när man travar och grejar lite med huvudet. Travade några varv och övade på att svänga över ridbanan. Fattade sedan galopp och det gick toppenbra. Sibban galopperade nästan lite långsamt så jag fick driva på för att hon skulle orka hålla galoppen. Hon bytte i vänstervarvet men jag bröt av och fattade ny och jag satte mig ner och hjälpte henne lite med sätet genom sväng och då gick det bättre. Överlag brast bjudningen lite i galoppen och jag fick driva ganska mycket för att få henne att galoppera. Travade sedan några varv och då var hon super (som hon alltid är efter galoppen) och gick i en fin form. Jag är inte ett dugg nervös längre när jag hoppar upp eftersom jag vet lite mer hur hon reagerar.


Imorgon är planen att lasta henne och åka till Vettsta (där hon aldrig varit) och miljöträna genom att rida på deras uteridbana. Det ska bli spännande att se hur hon reagerar på deras bana där det finns MASSOR med saker att titta på. Nästa vecka tänker jag rida på onsdag. Därefter åker jag på stämma i Vadstena och Sibban får vila fram till 3 årstestet på söndag.


Ha det gott vänner!


Kram på er!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se