alotofhorses

Direktlänk till inlägg 16 maj 2013

Lilla O är född....

Av Lotta Jansson - 16 maj 2013 20:35

För sex dagar sedan fick Stina ett fint hingstföl. Kvällen innan hade juvren ökat och mellanrummet mellan juverhalvorna var i stort sett borta. När jag hade koll på monitorn så var hon orolig och vandrade en del. Runt halv tre lade hon sig ner och jag och Stefan gick ut. Det var en stor välväxt kille som tittade ut. Han var lite trött och det tog två timmar och en kvart innan han stod på benen för första gången. Trots att han som alla Stinas föl var långbent hittade han snutten ganska så snart och fick i sig den viktiga råmjölken. Stina släppte efterbörden normalt vilket var skönt då vi fått ta ut veterinär vid något tillfälle. 


Nu har lillkillen hunnit bli några dagar. Det är en cool kille som är otroligt snäll och lätthanterlig. Han leds till hagen varje dag och busar järnet i hagen. Troligen blir han skimmel som far sin. Några bilder på underverket:


Ett dygn gammal


     Tre dagar:


       


Fem dagar:


       


Sex dagar gammal:


 


Jag tycker han är jättefin och är mycket nöjd med fina killen. Namnet ska börja på O och innehålla något med alkohol i (drink, sprit, vinsort osv). Än är det inte bestämt och ni får gärna lämna förslag :).

 
 
Emma

Emma

16 maj 2013 22:16

Vilken härlig kille! Vad är det för stam på den? Ser ut att kunna bli en riktig snygging :) Mitt namnförslag är Ouzo!

http://emmasdressyr.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

16 maj 2013 23:08

Han är e. Hesslegårds Rubin (Rubinstein-Inschallah) u. Upstage ue. Flemmingh - Shogun** - Aderlass.

 
Linnea L

Linnea L

17 maj 2013 09:51

Åh jättesött föl!!!:) Kan inga namn med alkohol i eftersom jag är barn!:D Men annars tycker jag kanske Ozzy eller nått sånt!:)

http://Livetmedponnysar.bloggplatsen.se

 
rackemarie

rackemarie

17 maj 2013 10:47

Ozo förstås ;) Kan ju kallas Ozzy också;) Eller så kanske han alltid kommer att kallas "Lilla O". Våra uppfödare där vi står hade en "Lilla R". Lite kul då han blev störst av alla!

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

17 maj 2013 18:35

Dags å kika fölis!

Vad tror du om att jag tar på mig ridkläderna, tar med mig Childericen och kommer ut till dig så tar vi en svängom med hästarna?!

http://blogg.jempa.se

 
Ingen bild

Britta

18 maj 2013 18:02

Grattis till den Underbare!
Namnet från mig är Oliver - efter det vita vinet Prins Oliver - passar väl en skimmel ;)

 
Ingen bild

Stina

18 maj 2013 18:40

Han är så fin lilla Oscar? Finns en öl som heter det...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se