alotofhorses

Senaste inläggen

Av Lotta Jansson - 10 januari 2012 22:57

Idag har barnen haft sin sista lovdag. Stackars Linnea har tillbringat den i soffan efter att hon varit magsjuk. Lite har hon lyckats stoppa i sig och dricka under dagen men hon är fortfarande hängig. Filip har haft en härlig utedag med farfar. Lovet har gått fort och barnen har lekt mycket med Viktor, Fanny och Ludde. Jag är glad att de flyttat in i grannhuset eftersom alla barnen kommer så himla bra överens.


Det har inte hunnits med så många utflykter men båda barnen har varit hos morfar och mormor, gått på stan och hunnit följa med till Fyrishov och Gimobadet med olika kompisar. Filip och Viktor har fixat isen på dammen i Widéns hage och alla barnen var där och åkte och grillade korv härom dagen.


Jag fullföljde min plan och åkte till ridhuset igår kväll efter jobbet. Nettan hängde också med. Skrittade en längre stund i början för att lossa Stina lite och för att få henne att slappna av. Joggade sedan igång och hon var pigg som en spigg. I början var hon lite slingrig och het och ville  inte spåra och slappna av. Tänkte att det var lika bra att galoppera av lite energi i lätt sits. Stina sparkade bakut och bytte galopp flera gånger innan jag gav upp och satte mig ner och ramade in henne ordentligt och se då gick det kalasbra att galoppera även om det gick fort. Hon har ju en stor, stor galopp och är inte stark än så det blir jobbigt om jag inte ser till så att alla delar är på plats innan galoppen.


Jag upplever att hon inte riktigt lyssnar på förhållningarna och istället för att gå kvar om jag mjuknar så springer hon lite fortare. Ibland stretar hon emot i övergången. Jag vet att det troligen beror på att jag inte driver tillräckligt men det är så himla lätt att släppa skänkeln när man rider en pigg och het häst. Något att jobba på för mig! Red i alla fall övergångar mellan skritt och trav på volten och efter en stund kändes det bättre. Då fattade jag en galopp i varje galopp och Stina gjorde klockrena fattningar och galopperade lugnt och fint i båda galopperna. Hade en riktigt fin känsla i både traven och galoppen i slutet. Klappade massor och sedan travade jag av henne. Trots att det inte är mer än två veckor sedan jag red i ridhus senast och jag inte har ridit så många pass hemma så kändes hon ännu bättre idag än förra gången. Är så taggad och vill bara rida mer och mer och längtar efter att få träna!


Den 18 har jag en dressyrträning för Anna Hedbys inbokad. Hade först tänkt låna Royal men nu känns det som jag ska rida Stina trots allt. Vi får ta det för vad det är och be om att få jobba med spårning, lösgjordhet och övergångar (grunder alltså) med mycket skrittinslag.


Idag har jag varit på ett informationsmöte om Uppsala Dressyrsällskap. En nystartad förening som jag tänker tävla för i år (om det blir några tävlingar för min och Stinas del).  Otroligt kul med engagerade människor och jag ser fram emot aktiviteterna som kommer att anordnas både uppsuttna och avsuttna! Trevligt att få träffa lite människor och få prata lite strunt!


Nej, nu blir det sängen. Blida har relativt stort juver men ser inte riktigt klar ut. Dock har jag börjat gå upp en gång per natt för att kolla om det ser ut som det är på G. Än har hon legat och sovit i godan ro de gånger jag gått ner för att kolla henne och jag har kunnat gå och lägga mig och sova resten av natten. Spännande att se vad som kommer ut!


Kram på er!

Av Lotta Jansson - 8 januari 2012 18:55

Jag är omgiven av tuffa brudar både på hästfronten och bland människorna!

Först vill jag börja med att gratulera världens bästa svärfar Gunnar som fyller 70 år idag (det kan ingen tro ;) )! Hipp, hipp hurra för en av världens mest ödmjuka, osjälviska, glada och trevliga människor som jag känner!!!

 


Lördagen började med att vi åkte till ridskolan för första gången den här terminen. Linnea var spänd på vilken häst hon skulle rida och det blev Petter. Det var en mycket bra ridlektion med fokus på sits och skänkelvikningar. Måste säga att de är duktiga eleverna och att ridlärare Jenniemy är bra på att lära barnen på ett okomplicerat sätt. De satt ner på de små ponnyerna hela lektionen och man kan se att de faktiskt börjar rida på riktigt redan trots att de bara är runt 9 år och har ridit en och en halv termin.

Linnea ville åka till ridhuset med Morris så efter att ha värmt oss hemma en stund så hämtade vi Morris i hagen och gjorde ordning henne för ridhuset. Först hade jag tänkt ta med Stina men eftersom vi inte visste om Morris varit i ridhus förut skippade jag det. Morris var duktig och gick snällt på transporten. Fanny följde med och det var två tjattrande töser som satt i baksätet.  

Tror inte att Morris varit i så många ridhus förut. Hon var ju inte riktigt styrbar när Linnea började rida henne även om det är mycket bättre nu och är troligen mest riden med ledare. Det var lite läskigt med speglarna och väggarna tyckte hon i början och i början ville hon mest gå in till mitten. Linnea fick rida henne svagt utåtställd mot väggen och då gick det bättre. Morris försökte gå sin egen väg men efter att jag förklarat för Linnea att om Morris vill gå åt vänster så ska hon styra åt höger och om hon springer för fort ska hon trava långsammare osv. så gick det bättre. Jag är riktigt stolt över min lilla tjej som redde ut henne så bra trots att Morris var spänd, tittig och lite olydig emellanåt.


  ¨

Vi åkte till ridhuset för att hoppa så jag tog fram tre bommar och Morris fick börja med att skritta över bommarna. Sedan travade hon några gånger och vi lade upp ett minikryss. Efter bommarna och hindret stannade Morris och ville helst ställa sig i mitten hos mig och jag sa åt Linnea att hon måste bestämma sig för att rida rakt fram efter hindret. Linnea gjorde som jag sa och Morris lydde!

 

Morris var duktig och hoppade alla gånger som Linnea styrde på. Avslutade med att prova att galoppera längs fyrkantspåret. Morris är inte galopperad speciellt mycket under ryttare men skam den som ger sig. Linnea var envis och fick Morris att galoppera några galoppsprång i båda varven och då gav vi oss. Fasiken vad tuff hon är Linnea! Trots en pigg ponny som tittade och sprang iväg så skrattade hon bara och var ännu mer envis!!!

 

Fanny fick prova att rida några varv. Det gick också bra och sedan åkte vi hemåt med två frusna men nöjda tjejer!

På kvällen var vi och firade Gunnar. En riktigt mysig kväll med buffemat och pratande. Sigge är en riktig charmör och oj vad han växer och blir större varje gång man ser honom. Han är en riktig charmör och ett kvicksilver.

Idag har alla barnen (i båda husen + Alva) varit och åkt skridskor, grillat korv och marshmallows och haft mysigt vid dammen. Filip och Viktor har kämpat i flera dagar för att få till en bra is och idag åkte de skridskor i över tre timmar. Det är ganska så möra barn som sitter i soffan nu på kvällen.


Jag var inte med för Stina var och hälsade på mig. Jättetrevligt och jag saknar verkligen Stina nu när vi inte jobbar på samma arbetsplats mer. Vi red ut en sväng på Stina och Sibban. Min Cobra sadel satt okej på Sibban och nu ska jag sälja stübben sadeln eftersom den inte passar någon av hästarna riktigt bra. Den är riktigt fin och om någon vill köpa den är den till salu för 1800 kr.

Gick ett varv runt gårdsplanen innan jag satt upp  på Sibban eftersom jag inte visste om hon skulle få en reaktion på sadeln. Stefan höll i och jag bad honom leda mig på asfaltsvägen. Väl i hagen släppte han och vi tog rygg på Stina och Stina.

Sibban skrittade på och tyckte nog att det var lite konstigt att man kunde rida ut med ryttare på ryggen. Hon stannade och tittade lite när vi såg och hörde de skridskoåkande barnen. Det tyckte hon var lite läskigt men eftersom Stina inte blev rädd blev inte Sibban det heller. Provade att trava ikapp när vi hamnade på efterkälken och det gick bra. Mötte bilar utan att reagera. Stina tittar aldrig på något och Sibban verkar också vara en tuff brud. När jag svängde så svängde Sibban och hon gick till och med först några gånger. I skogen travade vi några korta sejourer och Sibban var pigg! Erkänner att jag blir lite avvaktande och istället för att bromsa i munnen och styra blir jag lite för försiktig. Sibban är som smör i munnen och väldigt känslig. Det kändes som det kommer att finnas en hel del motor när hon blir mer riden. Efter sista travomgången dog hon så där som bara små bebisar kan göra och jag hoppade av. Uterittspremiären var avklarad och jag är stolt över min fina röda. Nu blir det vila fram till mars och det tror jag att Sibban behöver.

Stina red Stina riktigt bra. Hon tyckte som jag att Stina sitter ihop mycket bättre i kroppen än förut och att hon var rolig att rida. Det värmer ett mattehjärta att höra!

Jag och Stina gick in och fikade och snackade skit en stund. Tack snälla kompis för besöket och ridturen. Synd att du inte bor närmare för det skulle vara trevligt om det blev en vana att rida ut tillsammans.

Må gott alla glada människor

Kram

LottaAv Lotta Jansson - 7 januari 2012 13:04

Jag har ridit på fina, duktiga, fantastiska Sibban.
 
Igår var jag och Nettan och hämtade hem Sibban från Matilda som hjälpt mig med inridningen. Tack snälla Nettan för att du alltid ställer upp och finns där.
 
Jag är en töntig hönsmatte och mår bäst när jag har alla hästar i hagen hemma och det är himla skönt att min vackra röda är på sin plats igen även om hon haft det toppen hos Matilda. Hon har varit hos Matilda i ungerfär en månads tid och min lilla röda har skött sig kanonbra. Allt har gått som på räls och enligt M är Sibban en mycket smart häst som lär sig fort. Men det visste jag ju redan förstås ;).

Vi stämde träff vid ridskolan i Tierp och hade inte stått där länge när vi såg Matilda komma ledande på två hästar. Jag gick något varv runt ridhuset med Sibban först och sedan longerades hon några varv. Sedan hoppade Matilda upp och de skrittade, travade och galopperade runt ridhuset. Jag stod med ett fånigt leende på läpparna hela tiden och tyckte att det var fantastiskt att se min fina tjej med ryttare på. Fattar ni att lilla Sibban blivit stor och är RIDHÄST på riktigt heart.gif .

Matilda har gjort ett fantastiskt jobb på kort tid. Hon är verkligen duktig med unghästar och gör det okomplicerat. 
Jag hade bett att få prova att rida Sibban och snart var det dags att hoppa upp. Har ju skrittat henne några gånger uppsuttet men denna gång red jag på riktigt, en fantastiskt härlig känsla!!!! Jag skrittade och travade runt och det gick både att styra, sätta igång och stanna. Sibban var mycket mjuk att rida och jag längtar ännu mer fram emot att få börja rida henne "på riktigt" i slutet av nästa år. Det var en trött liten bebis som klev på transporten och åkte med mig hem! Hon stod en stund och funderade innan hon gick på.

Här kommer en film från dagens pass som varade totalt 10-15 minuter från det att Matilda började longera tills jag satt av. I början av filmen rider Matilda och i slutet ser ni filmbevis på att jag också travade på henne.

Sibban - ridhästen!

Sibban tyckte att det var att komma hem och få gå ut i hagen till Stina och Blida. Vackra röda är ju van att gå med
andra hästar i stora hagar och har fått gå själv på ridbanan hos M så man såg att hon drog en suck av lättnad när allt blev som vanligt igen. På söndag ska vi rida ut i skogen för första gången och går det bra väntar vila fram till mars.

Passade förresten på att göra en film från löshoppningen i höstas. Duktiga Sibban skötte sig riktigt fint. Dressyrhästen kunde hoppa alla hinder utan att ramla omkull:

Sibban -
löshoppning


Stina och jag har ridit ut några gånger under veckan. Hon har varit jättepigg men har börjat slappna av lite mer. Nu väntar hon på mig och har inte lika bråttom hela tiden. Många övergångar och sidvärtsrörelser blir det men det ger resultat på min lilla heta Stina-Fina.
 
Linnea har ridit på Morris några gånger och det går bra. Idag har hon ridit på ridskolan i Gimo och fick Petter. Hon red så himla fint! Tänk att de har ridit så länge att de faktiskt har börjat rida på riktigt nu. De satt ner i arbetstrav och gjorde skänkelvikningar som små dressyrprinsessor. Nej, nu ska jag gå ut och hämta in Stina och Morris för jag och Linnea ska åka till ridhuset i Vettsta och skutta över små hinder.
 
Må gott alla glada människor!!!
Fy
sjutton vad jag är glad för mina två fina RIDHÄSTAR!!!!

Av Lotta Jansson - 1 januari 2012 19:27

Gör väl som alla andra och försöker summera 2011 genom en liten årskrönika....


Januari:

I stallet stod Cometa, Royal, Stina, Inferno, Morris och Kapten Morgan. Madinn stod hos Nettan eftersom jag inte hade plats för henne i stallet och Starlight var utlånad till Olivia Helen. Jag red Cometa och Madinn regelbundet. Lilla Madinn gick från klarhet till klarhet och började bli coolare och mer ridbar. Hade henne ute för försäljning.

     

Anna tog Royal på foder för att prova på att ha egen häst och hon sattes igång. Nöjd och glad över att ha en egen matte.


 

Linnea slutade på Joneberg och började att rida på Gimo ridklubb istället.

Jag hade en alldeles för full almanacka och bestämde mig för att lägga ner politiken och minska ner hästantalet.


Februari:


Stina åkte till Jenny för avvänjning och vi fick hit hennes Lancia och arlight flyttade hem igen. Linnea galopperade för första gången själv på Starlight i skogen några meter och tyckte det var läskigt men skoj.


Cometa var igång och vi hopptränade för Cia Tenggren och Ulf Johansson och red dressyr för Ulf Lind. Provade att rida på kandar.


 

     

Inferno utan mamma <3


Mars:


Var en tuff månad med svåra beslut. Jag red en helgkurs för Liz Högdal och red Cometa ena dagen och lånade Royal den andra. Hade ett riktigt uselt pass på Cometa och ett fantastiskt pass på Royal. Under flera år hade jag funderat på att sälja Cometa och det blev en tuff helg med många tårar och våndor och sedan bestämde jag mig för att annonsera ut henne.


Madinn såldes till en 21 årig tjej som sällskaps- och promenadhäst.


Jag började rida Pondus och vi debuterade en regional LB:3 på 53 %.


Familjen var i Sälen och bodde i Tandådalen.


April:


Sigge föddes!


Royal och Kapten Morgan såldes till Anna men stod kvar i stallet till betet. Cometa såldes till Åland.


Jag tänkte först köpa ett projekt och var och tittade på fullblod. Det slutade till slut med att jag köpte Mirres fina Sibban f-09 e-Bocelli-Bugatti Hilltop-Mas Media**. Har varit hemligt förälskad i hennes mormor Cia i många år och hennes mamma Häxan är en av de vackraste hästar jag sett och nu har jag en ättling till dessa två i mitt stall!


 

Red och tränade på kompisars hästar som Royal,Corren, Gullan och så min tävlingskompis Pondus förstås.


Infernos lösa benbitar opererades bort på Ulltuna. Han åkte sedan till Camila för sina första två veckor på boxvila.


Maj:


Inferno var en mycket duktig konvalescent. Han flyttade hem under maj för liten hage och promenader.


Jag fortsatte att tävla Pondus och vi hade årets enda placering i en LB:1 på 66 %. Red även kompisars hästar.


Stina fölade och fick ett stoföl A lot of Liqueur e. Cosmeo:


     

Gjorde sitsanalys för Birthe Vogelius. Otroligt givande och nyttigt!


Juni:


Marianne och Gunnar flyttade till Hamra efter midsommar.


Inferno blev friskförklarad och släpptes på hingstbete. Där blev han vinglig och vi åkte till Ulltuna. Det visade sig att han hade en defekt på halskotpelaren och vi avlivade honom. Så sorgligt och jag måste säga att jag tappade ganska så mycket sugen med hästavel där och då. Min vackra Inferno som inte fick växa upp:


 

Morris fölade och fick ett fint hingstföl med mycket vitt som döptes till A lot of Mojito. En helt okomplicerad fölning och fölet klarade sig själv från första stund. Det slog mig vad mycket lättare det är med ponnyer; de står på benen själv och hittar spenen direkt och sedan följer de mamma i hagen direkt....:


 

Juli


Betessäsong och vi hade diverse beteshästar här. Stinas fina Corren och Caramell gick med Sibban:


 

Stina och Likören fick sällskap av Zilla och Zara.


 

Jag hade semester och vi var i Lidköping en sväng. Påbörjade husrenovering och fyllde 40.Hela min underbara familj kom på besök och vi var bland annat på Åland:

 


Augusti:


Familjen var i Danmark på Legoland. Fantastiskt härligt och roligt!


 

 Sigge hade namngivning:

 

 

Likören fick en sårskada och fick åka till Ulltuna. Boxvila i några veckor men som tur var läkte såret fint. Dock en tung extra utgift.


September:


Likörens sårskada läkte och hon fick gå ut i hagen igen:


 


Skolan började för Sibban. Hon var på sin första löshoppning för Johan Becker, tömkörning för Anders Eriksson och jag satt på henne för första gången.


Jag fortsatte att tävla Pondus med skiftande resultat i LB och LA klasser:

 


 Jag köpte dräktiga Eirian Blida och hennes dotter Belize II:


 

 Oktober:


Sibbans inridning fortsatte och vi löshoppade fler gånger. Nu började hon förstå vad löshoppning var.


Linnea har ridit på Morris några gånger och börjar tycka att det roligaste som finns är att galoppera och hoppa:


   

Den mesta tiden ägnas åt renovering av huset och sakta men säkert händer det saker. Det blev bestämt att Sara skulle flytta till grannhuset och vi fick en extra spark i baken att sätta igång.


November:


Belize såldes och flyttade till Vansbro.


Nästan bara renovering....Halva ligghallen blev klar och ponnerna flyttade dit.


Flyttade in i stora huset i slutet av månaden.


December:


Satte igång att rida Stina igen vid jul:


     
Av Lotta Jansson - 31 december 2011 09:27

Har haft en riktigt härlig vecka där jag knappt har jobbat någonting. Behövde verkligen det efter den här stressiga hösten.

I förrgår fick jag med mig Linnea ut på en ridtur på Morris. Det var inget mysigt väder eftersom det blåste och precis när vi red iväg kom de första regndropparna. Linnea frös redan från början trots flera lager kläder. Inne i skogen blåste det dock inte (red i Widéns skog) och vi hade en riktigt mysig tur med mycket bus och många skratt. Vi hoppade små pinnar (Morris hoppade stort de första gångerna och inte alls i slutet) och vi galopperade "det fortaste" som Linnea gjort. Det var många gånger som Linnea kiknade av skratt både för att det var så roligt och för att det var spännande. Hästarna tyckte att det var lika skoj som vi!


 


När jag var liten var det inte så blodigt allvar jämnt med ridningen. Vi busade massor med jag och mina kompisar. Det var ingen vuxen där och styrde alls (på både gott och ont). För att bibehålla intresset hästarna, tror jag att det är viktigt att barnen får busa lite med hästarna. I många fall kan jag tycka att prestationen och därmed också prestationsångesten krypit ner i åldrarna. De vuxna (även jag) är betydligt hönsigare nu med våra barn än vad våra föräldrar var när vi var små. När jag var så gammal som Linnea red jag grannponnyn Princess ut i skogen med mina kompisar. Vi byggde små hoppbanor och hade tävlingar om vem som hoppade fortast. Vissa sträckor var alltid galoppsträckor och det visste både vi och hästarna. Vi satt upp barbacka i hagen utan träns och galopperade tills vi ramlade av. Hjälm hade vi men ingen säkerhetsväst. Dock var vi alltid två nästan när vi red ut. Skulle önska att Linnea hade någon jämnårig att rida tillsammans med. Min mamma och pappa köpte en ponny till som bästa kompisen Johanna hade som sin när jag var i 12 års åldern. Både vi och ponnyerna hade roligt och det är det viktigaste när man är liten tror jag!

Igår åkte jag och Nettan till ridhuset med Stina och Response. Det första för mig sedan jag började sätta igång Stina igen. Vi fick till ett riktigt bra pass båda två. Response såg jättefin ut. Båda tjejerna var pigga och på hugget Stina var lite stark bitvis och vi jobbade mycket med takten i traven och att få henne att trava lugnt. Än är det ett tag kvar tills hon hamnar i läget att hon blir kvar i det tempo som jag sätter henne i. Hon vill gärna smygöka och när hon blir lite småhet tappar hon takten.

Galopperade några varv. Först sparkade hon bakut och ville inte fatta vänster galopp. Tänk på att inte försöka fatta galopp när Stina inte är rakriktad. När jag fått ytterbak på sin plats fattade hon riktigt fint . Galopperade i hennes stora, runda galopp några varv i varje galopp och sedan travade vi av. Ett pass på ca 20 minuter.


Jag fick henne inte helt lösgjord utan hon var lite stark och ville gärna smygöka när jag mjuknade. Men hon kändes väldigt fräsch och fin  och hade kalasfina bakben enligt Nettan. Det är en riktigt fin häst, en av de bästa jag ägt. Hon har verkligen mått bra av att få en lång fölledighet! Idag blir det vila och imorgon tror jag att jag ska traila till ridhuset igen och tömköra henne. Sedan blir det en uteritt på måndag. Det är så himla roligt att vara igång igen! Vi har anmält oss till hoppträningar för Cia i slutet av januari (då borde hon orka gå ett halvt pass i alla fall) och ungefär då ska jag försöka boka in en första minidressyrträning. Fasiken vad det är skoj att rida!!!!!

Tog några kort på vackra Response och Nettan. Ett av de finaste fullblodsston jag vet! Nettan är jätteduktig på att rida och det såg så fint ut!

 

 

Fick en hälsning från Belize häromdagen igen! Det går jättebra och de har både varit i ridhus, hoppat små bommar och minilongerat. Enligt nya ägarna är det en mycket klok och rar ponny. Är så glad att de köpte henne för jag hade inte haft den här tiden att lägga på henne och det tror jag att hon behövde.


Hennes mamma Blida har börjat sätta juver! Nu börjar nedräkningen till fölning. Ska bli spännande att se vad som kommer ut. Blida är också en riktigt rar ponny. Lite reserverad för sådana som hon inte känner men väldigt okomplicerad i alla hantering.

Nej, nu ska jag äta frukost (sen jag vet men det är ju helg ;) )

Kram på er och Gott Nytt År. Hinner jag så kommer det en årskrönika senare idag!

Av Lotta Jansson - 29 december 2011 10:25

Igår var jag och barnen i Uppsala och gick på mellandagsrean. Vi började med Gränby eftersom Filip skulle byta en radiostyrd helikopter som han köpt på mellandagsrean och som redan hunnit gå sönder. Jag är stolt över Filip som fixade bytet själv och stod för pratandet och argumenten. Han är verkligen duktig i sådana situationer trots att han bara är 13 år! Många i den åldern skulle mest tycka att det var pinsamt!


Jag behövde ett par nya jeans men annars var det ingen av oss som behövde något egentligen. Hittade ett par snygga, sköna Lee jeans på JC för mindre än halva priset. Himla bra! Köpte också två skjortor på Cubus till billigt pris. De kan vara bra att ha när vi åker till Hindås med jobbet i januari. Annars blir det mest så att jag går i mjukiskläder eller ridkläder hemma nu för tiden. Slappt och skönt :).


Fortsatte sedan till Hööks där jag hittade billiga underställ till mig och Filip. Var in en snabbis på Media Markt för att titta på TV apparater. Säljaren försökte kränga på mig en icke rea TV som var alldeles för dyr för min plånbok (trots att jag talat om vilken budget jag hade) och då blev jag irriterad och bestämde mig för att inte köpa någon TV alls för julklappspengarna utan lägga dem på Sälensemestern istället. Kände mig riktigt klok efteråt eftersom vi egentligen inte har råd precis nu. Tjock-TV:n duger en stund till!!!!


Åt sedan sushi på Ayakos. Det blir nästan alltid sushi när jag och barnen går på stan eftersom det är min och båda barnens favoriträtt. Till och med Filip har börjat älska sushi och äter minst 12 bitar lax varje gång vi går ut och äter. Linnea har ätit sedan hon var tre år så hon började tidigt.


Stärkta med lite mat i magen avslutade vi shoppingen på Siba där Linnea köpte ett Nintendo 3DS för sina jultidningspengar. Tycker att de får riktigt bra betalt när de säljer jultidningar. Linnea sålde för 4600 kr och fick ett presentkort på Siba på 2000 kr. Det är bra provision!


Filip hjälpte Linnea att ställa in alla inställningar på spelet och sedan har det varit massor med spelande. Mario följde med som spel och jag måste säga att jag fortfarande gillar Mario spelen. Sitter väl kvar efter att vi spelade Nettans SuperNintendo spel med Mario och Yoshi om och om igen!


Stina hade en välförtjänt vilodag igår. Jag försöker att inte arbeta henne mer än två dagar i rad för att hon ska få en återhämtningsdag emellan. Så fort Ronja är klar på TV:n ska jag och Linnea rida ut och busa i skogen. Imorgon ska jag försöka ta mig till ridhuset en sväng.


Pratade med Matilda igår när jag gick på stan. Hon mår bättre nu och hade skrittat Sibban. Hade haft svårt att få henne att hitta bjudningen och få henne att trava men idag har jag fått ett SMS där det stod att hon har travat Sibban i ridhuset med bjudning och även lagt några volter. Sibban hade surat och slått mot skänkeln någon gång men varit duktig (finns allt lite humör även i fröken Röd ;) ). Galoppen på linan fungerade också bätte och nu kanske det blir uppsutten galopp snart. Matilda är så himla duktig med unghästar. Jag har verkligen gillat det jag har sett när hon jobbat både med Tinas och Berras bebishästar. Okomplicerat och enkelt!


Planen är att när Sibban kommer hem efter nyår ska jag försöka rida henne 2-3 gånger själv innan hon får vila under sista delen av januari och hela februari. Därefter sätts hon igång i mars och hinner till och med få en viloperiod på någon vecka innan det är dags för 3-årstest i maj. Då hoppas jag att hon ska vara välförberedd för uppgiften.


Kram på er!Av Lotta Jansson - 27 december 2011 15:48

Idag har det varit minst sagt konstigt väder. Det blåste nästan storm i morse och var hela 10 grader varmt. Egentligen klagar jag inte på temperaturen, men det är trots allt den 27 december idag och då förväntar man sig inte en vårdag. Barnen skulle först följa med mig ut och rida men likt tio små negerpojkar försvann de iväg på andra aktiviteter istället och helt plötsligt var jag helt själv hemma! Lyxigt!

Eftersom vädret var så härligt med strålande sol och varm temperatur frågade jag Gunnar om han kunde tänka sig att knäppa lite foton på mig när jag red Stina. Det kan vara skoj att ha lite bilder på henne nu när hon är under igångsättning. Duktiga Stina hade rullat sig ordentligt och det tog därför en stund att göra iordning henne. Passade också på att brodda ur igen eftersom det nu ska vara milt och ingen snö i sikte ett tag framöver.


Eftersom det blåste ganska så rejält var det en minst sagt taggad Stina som skrittade bort mot Rune. Travade sedan fram och tillbaka några gånger medan Gunnar knäppte kort. Stina blev lite mer på hugget för varje gång och hann både med bakutsparkar och bocksprång även om de  inte fastnade på bild.

 

Red sedan ut en sväng och när hon märkte att vi inte skulle hem reste hon sig på bakbenen för att protestera. Några rejäla sparkar i sidan så gick hon dit hon skulle. Det är en stor skillnad från sist jag red henne att hon faktiskt orkar protestera lite när något inte passar (även om hon fortfarande är otroligt enkel att korrigera) och både sparka bakut och bocka när hon är glad. Me like!!!!

 

Men så har det hänt massor i kroppen på henne. Trots att hon inte är riden på länge är hon mer musklad och starkare än vad hon var när jag ställde av henne 2008. Det är stor skillnad och redan nu efter ett fåtal ridpass sitter hon ihop bättre i traven.

 

Vi red skogsvägen bakom Hamra och Stina var minst sagt på hugget hela tiden. Himla roligt var det och hon fick som hon ville; vi tog en kort galopp på skogsvägen. Fasiken vilken fantastisk galopp hon har. Jag blir så himla lycklig när jag får galoppera på henne att jag alltid måste le. Skrittade sedan hem (läs taktade). Fy sjutton vilken fin och härlig häst jag har i Stina. Inte alltid helt enkel att rida eftersom hon är mycket framåt och känslig, men när hon går så är hon fantastisk. Nu måste jag hålla igen även om jag bara vill rida och rida och rida så att vi bygger upp henne långsamt. Imorgon blir det troligen ett tömkörningspass.

När Stina var klar tog jag med mig tömkörningsgrejor och gick ut och fångade in Morris. Hon ska ju sättas igång på riktigt nu under januari när Mojje åker. Ut på ridbanan och efter bara en kort stund hade vi sällskap av den lille skitungen. Rör sig som sin mor och bror kalasbra! Både traven och galoppen är så lätta så lätta och som han showade och racade. Otroligt söööt!

Morris var lite taggad och spänd i början. Vet inte om hon är så mycket tömkörd.  I högervarvet var det lite jobbigt innan hon tog stöd på vänstertömmen och började spåra lite bättre. Efterhand lugnade hon ner sig och vi travade på en åttvolt. Lade till övergångar till skritt i åttvolten och här och var gick hon till och med något steg i form. Avslutade med övergångar skritt - trav på volten och hon jobbade jättefint. Duktig, duktig Morris! Fölis var trött när vi var klara och jag tror att han gick och lade sig och somnade efter sin föreställning.

Efter detta var det dags för promenad med världens gulligaste lilla terrier! Tog med mig kameran och knäppte några kort även på henne. Genom sin charm och sin glädje i allt hon gör blir man alltid glad när man är ute med henne. En riktig liten clown är hon!

   

Nej, nu ska jag gå och bada och sedan ska vi till Marianne och Gunnar och äta mat.

Kram på er!

Av Lotta Jansson - 26 december 2011 20:25

Idag har vi kommit hem igen efter en härlig julhelg hemma hos mamma och pappa. Det har varit lugnt och mysigt att få träffa släkten. Julafton tillbringades hemma hos mamma och pappa. På dagen var vi en kortare sväng hos mormor och var och handlade det sista till julmaten. På kvällen kom Madde och Nettan med familjer (och mormor och Wolfgang förstås) och vi åt massor med god mat. När vi ätit klart kom tomten som denna gång var relativt mager och av kvinligt kön. Klapparna delades ut och nu för tiden är det klart roligare att se vad alla andra får än att öppna sina egna klappar. Är man vuxen då? Filip jublade över Uncharted 3 och nya skridskor från mig och Stefan. Linnea som fått en soffa som stod hemma fick nöja sig med kläder från oss. Sedan fick de diverse leksaker och kläder från sina kusiner.


Linnea följde sedan med Linn hem och sov över hos henne. Hon var kvar ända tills idag. Det är så himla roligt att kusinerna har så roligt och kommer så bra överens.


Juldagen var slapp. Jag låg och nostalgitittade på Skilda Världar. Den serien är ganska så usel måste jag säga och det räcker att titta på vartannat avsnitt. Trots allt är det lite nostalgi att följa Daniel, Sandra, Rebecka, Harald och alla de andra i deras intriger.

 

På kvällen åkte vi till skogen och pappas jaktstuga. Det var riktigt spännande att med ficklampor leta sig fram i den mörka skogen och sedan sitta där och äta korv och dricka öl.Pappa, Stellan, Christine, Stig och Benjamin var tillsammans med Maddes och vår familj med så det var trångt men mysigt. Ännu mer spännande blev det när det började blåsa storm och regna så det dunkade och slog i stugan. Linnea blev riktigt rädd och satt i mammas knä och ville helst åka hem igen. Kanontrevligt var det i alla fall.


Idag har vi åkt bil större delen av dagen eftersom vi åkt tillbaka hem. Var in en snabbis på Gränby när vi passerade för att kolla in rean. Skulle gärna köpa en ny TV eftersom våra tjockTV apparater börjar sjunga på sista versen. Hittade ingenting på Expert men köpte två T-shirtar var till barnen på Stadium.  


Nu har jag precis varit ute hos hästarna. Red ut en sväng på Stina i mörkret. Hon var faktiskt lite seg från början men piggnade till när vi kommit en bit bort på vägen. Vid bygdegården red vi lite på volt och tränade på att böja och rida övergångar. Hon vill gärna lägga sig lite i handen om hon får och det tillsammans med spårning var vad vi fokuserade på. Red lite övergångar och försökte bryta av innan hon ökade traven och föll isär. Skrittade sedan hem igen. Stretchade henne och penslade hovarna med hovfett innan hon fick gå in i boxen och äta sitt kraftfoder. Hon hade lite jobbigare att länga vänster sidan än höger när jag stretchade. Även när jag red kändes hon mer lösgjord och eftergiven i vänster varvet än i höger varvet. Det är bara att jobba på med rakriktningen och spårningen så får vi se vart vi landar. Imorgon ska jag rida ut med Linnea och kanske vill Filip följa med också.


Passade på att borsta av Blida när jag ändå var i stallet. Hon såg ut som en kokosboll efter att ha rullat sig i spånet. Rund och go om magen är hon. Inget juver att tala om så förhoppningsvis kommer det ingen fölunge än på någon månad.


Ha det gott!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se