alotofhorses

Senaste inläggen

Av Lotta Jansson - 16 februari 2012 17:43

...ungefär så kan man sammanfatta min träning för Anna igår. Jag tyckte att jag tittade upp men strax efter så var jag där igen med blicken i marken. Vi var flera hästar i ridhuset under träningen och för att planera min ridning inför hörnpasseringar och annat måste jag lyfta blicken men oj vad det var svårt. Det är ju en av mina akilleshälar det där att jag ramlar fram, särskilt i lättridningen, och jag känner till mitt problem så väl. Inte blir det bättre av att jag tittar ner.....


Min gamla ridlärare på Lidköpings Ridklubb sa en gång till oss om man vill ändra ett problem i sitsen måste man tänka på det även när man inte sitter till häst. Sagt och gjort jag tränade på att lyfta blicken även när jag kom hem och under dagen idag. Det var inte så enkelt som det lät. Jag har kommit fram till att jag större delen av livet gått och tittat i marken!!! Gunnar skrattade åt mig och sa att det hade han tänkt på att jag oftast tittade ner och inte såg om det stod någon eller något i vägen. När jag är ute och går eller rider har jag oftast fokus bara några meter framför och är i min egen lilla introverta värld. Hopptränare har påpekat att jag måste planera min ridning av banan mer och det hänger troligen ihop med detta. Ibland har det varit ett försvar antar jag, ett sätt att skärma av i lägen där man inte orkar vara social, för att skydda sig själv. Jag var ganska blyg och osäker när jag gick i skolan och tror att jag började titta ner då. Jag får ofta höra att jag inte ser folk som jag möter på affären eller i bilen. Det är inte så konstigt eftersom blicken hela tiden är riktad lite neråt och inte uppåt framåt. Kära vänner jag är inte stram utan det är bara en dålig ovana   . Nu ska det i alla fall bli ändring på det och jag ska träna på att titta upp så får vi se om jag sitter bättre på nästa dressyrträning. Tänk att det ska ta 40 år innan man inser att det finns en värld ovan marken :).


Stina var jätteduktig på träningen. Det var stor skillnad mot för en månad sedan tyckte Anna. Började med att rida henne i låg och rund form. Vi red många övergångar och ryggningar. Jag ska rida små steg både i traven och galoppen eftersom hon när hon länger iväg blir lång och inte orkar hålla ihop i stora gångarter ännu. Det blir för jobbigt för henne. Takten är viktigare än tempot. När hon blir trött och ramlar isär, islandshästtrav kallade Anna det, så måste jag snabbt sätta tillbaka henne i takten igen. Om jag har henne ställd i nacken för att få en eftergift ska det vara bara ställning i nacken och inte böjning av hela hästen. Det kändes i alla fall som en mycket bra träning. De saker Anna påpekade var just sådant som jag redan tänkt på och som jag jobbar med till vardags och det var skönt att få en bekräftelse på att jag jobbat med rätt saker. Mitt träningsupplägg med ridning ungefär varannan dag och aldrig mer än två dagar i rad innan vilodag tyckte hon var ypperligt. Stina är en fin häst och vi ska vara rädda om henne, framförallt har hon en härlig arbetsmoral och skalle.Övergångar trav-galopp i slutet av passet. Tack snälla Jenny för att du filmade!Lite kul var det också att Anna frågade om jag var uppfödare till Irenes fina unghäst Falcon. I de lägena är jag en stolt uppfödare och mycket sugen på att betäcka Royal snart igen och utnyttja betäckningsrätten....Kan jag beställa spermier av honkön tro?


Läxan denna träning? Sträck på mig och TITTA UPP!!! Hur går ni? Tittar ni i marken eller ser ni omgivningen runt omkring?   


/Lotta

Av Lotta Jansson - 11 februari 2012 18:58

Japp, nu börjar de komma...Fyllde ju 40 i somras och har efter det varit märkbart stelare i axlar och rygg speciellt mellan skuldrorna. Igår gjorde jag inte många knop så jag kan inte ha överansträngt mig utan jag måste helt enkelt börja bli gammal.   Imorse när jag gick ut för att släppa ut hästarna och mocka stallet hade jag nämligen ont i ryggen. Det har blivit bättre under dagen men ryggen känns fortfarande och särskilt vissa rörelser. Blääää, jag har nog varit bortskämd i livet och är inte van vid att vara stel och att det tar emot....


När stallet var mockat åkte jag med Linnea till ridskolan. Hon fick rida Petter. Det var tre igenridningar, nackdelen med att rida i lördagsgrupp, och hela nio hästar i ridhuset på samma gång. Eftersom flera av ponnyerna sålts var många stora hästar tvungna att gå på barnlektionen och det var trångt. En stor eloge till Nelly och hennes mamma som höll lektionen på ett så bra sätt. Morris hade vilodag och det känns himla bra att ridskolan lyssnat på att jag tyckte de satte igång henne lite väl hårt. Linnea red som vanligt bra. De är jätteduktiga alla 9-10 åringar i gruppen. Det är flera hästintresserade morsor som har döttrar i gruppen. Vi sitter alla klistrade på läktaren och tittar på våra gunstlingar när de rider. Jag tycker det är lika roligt att titta på Linnea (nästan roligare fast på ett annat sätt) som att rida själv!!!!


Linnea följde med Madeleine hem på kalas efter ridningen. Själv åkte jag hem och städade hela huset. Det är så skönt när det är rent och fräscht i huset tycker jag.


Belönade mig själv genom att rida ut en sväng på Stina. Vi red vägen bakom Hamra, vägen upp till Holmen och sedan runt Rörby. Mycket fokus på övergångar med ställd häst och red även en del tempoväxlingar i trav. Stina kändes mycket bättre idag och jag antar att hon påverkas av kylan och mår bättre i kroppen när det inte är så extremt kallt. Idag var det -2 grader, alldeles lagom! Imorgon väntar hoppträning för Cia. Jag som hoppades att jag skulle hinna hoppa en gång emellan har inte gjort det så det kommer att gå fort imorgon också.....


Nu har jag och Stefan gjort potatisgratäng och till det kommer det att serveras entrecote, biff och lammkotletter. Sedan blir det myskväll framför melodifestivalen. Ha en trevlig lördagskväll!

Av Lotta Jansson - 10 februari 2012 09:39

Ja, ibland kan man fundera på om hästen verkligen är en häst och hunden en hund. När jag mockar Sibbans box brukar jag fundera på om hon är en häst eller en gris eller varför inte en katt. Hela boxen är ombökad och det ser precis ut som på de platser i hagen där vildsvinen har bökat. Man ser inte en enda bajshög i hela boxen utan allt ligger gömt på olika ställen som om hon grävt ner dem på samma sätt som katter gör. Sedan är hon ju smidig som en katt när hon bockar och far i hagen också. Det är absolut den mest grisiga häst som jag någonsin har haft. Det tar lika lång tid att mocka hennes box som de andra hästarna tillsammans.....Tur att hon är rar och go annars min fina lilla pärla!


 

En gris eller en katt?

Häromdagen när jag kom in i köket hade det varit en storråtta i soppåsen. Den hade hängt på en knopp i köket (inte så smart jag vet) och var söndergnagd från botten och det såg precis ut som en råtta hade varit framme. Allt innehåll låg spritt över hela köksgolvet. Jag möts i dörren av en hund som skenar förbi och upp för trappan. Säga vad man vill men där visste den här storråttan att den hade gjort fel....


 

Råtta?

 

Igår skulle jag haft ridlektioner i Happsta för Nettan och Response. Jag lastade på Stina och tog med mig henne för att rida ett pass. Det var nästan -20 grader kallt ute och vi ställde in lektionen och red tillsammans istället. Började med att trava och galoppera fram på helt långa tyglar för att Stina skulle bli varm i kylan. Hon tyckte att det var mysigt och var hur cool som helst. Red sedan lite övergångar och volter med fokus på låg och rund häst. Jag får inte till det riktigt precis nu och hon vill inte riktigt släppa över ryggen men jag hoppas få lite tips på onsdag när jag ska träna dressyr för Anna. Sedan fick Nettan prova att rida Stina. Hon tyckte att hon var trevlig, känslig, stor och inte allt för enkel. Jag tyckte att det såg riktigt bra ut! Man måste rida med extremt mjuka händer för att Stina ska våga slappna av och inte stressa upp sig. Det lyckades Nettan bra med!


Nej, nu ska jag äta frukost och sedan blir det påklädning av mera lager kläder och ett longeringspass av Stina! Idag har vi -16 grader ute och 14 grader i köket......Men jag gillar fortfarande vintern och hoppas att den stannar månaden ut!


Kram på er!


Lotta

Av Lotta Jansson - 8 februari 2012 18:44

Igår var jag och Stina på Uffeträning. När jag skulle lasta ut Stina precis ringde mobilen och det var Cometas åländska ägare. Det lustiga är att jag dagarna innan faktiskt funderat på hur min fina Cometa hade det i sitt nya hem. Allt var fortfarande toppen. Hon reds 2-5 dagar i veckan, både i skogen och på lektioner, och de var fortfarande så nöjda med henne. Jag är otroligt glad över att hon kom till en familj som uppskattar henne för den häst som hon är och som tycker att hon är den mest fantastiska häst i världen. De får hela tiden höra att hon är väluppfostrad och välriden från olika håll vilket är extra kul eftersom jag trots allt haft denna fina pärla sedan hon var knappa sex månader.


 

Det stundar ett besök på Mustang för Cometa den 2 mars och jag ska verkligen försöka åka dit och hälsa på min fina pärla!!!


Telefonsamtalet gjorde att jag inte hann skritta fram Stina som planerat. Det var runt -10 grader och hon kändes inte helt genomsläpplig och mjuk när vi började trava. Tror att det beror på att det var lite kallt. I början fick vi trava runt fyrkanten och skulle tänka långsam, bärig trav med så låg och rund hals som möjligt. Stina blev lite kort och hög och ville inte släppa genom ryggen men vi lyckades hitta en lugn, relativt bärig trav och bara det är en bedrift. Galopperade sedan i lätt sits runt fyrkanten. Hej vad det gick! Formen blev bättre men det gick alldeles för fort. Jag försökte låta bli att bry mig om det och galopperade bara på, det tar tid att värma upp muskler.


Red sedan långsidorna i trav med tagen framdel. Jag får inte glömma ytterskänkeln särsilt den vänstra är dålig på att driva. Efter det skulle vi koncentrera oss på att rida rakt fram med energi längs långsidan, ta med oss energin in på diagonal till lampraden, skritta rakt fram med energi några meter och sedan fortsätta i skänkelvikning till medellinjen och fortsätta i samma varv. Om jag ska rida åt vänster undan för höger skänkel måste jag belasta vänster bak genom att sitta lite tyngre på det sittbenet. Jag måste också hjälpa henne med energin i skänkelvikningen genom att driva även med vänster skänkeln och inte bara med sidförande höger skänkel. Sist jag red Stina 2008 hade vi knappt börjat titta på skänkelvikning och de vi gjorde var ganska så usla. Nu gick hon mycket bättre åt sidan och på några ställen kändes det helt okej. Lite spänd och ostadig i formen bitvis och energin var inte riktigt jämn men det blev bättre hela tiden. Övningen gjordes i trav också. Det viktigaste var inte att vi flyttade sidvärts utan att vi höll energin rakt fram. Det blev lite svårare i trav men Stina jobbade på så gott hon kunde hela tiden.


Efter en skrittpaus arbetade vi i skritt igen och red öppna på de raka linjerna och sluta på diagonalerna. Öppnorna kändes bitvis bra, slutorna blev bättre och bättre men när det blev för jobbigt tappade Stina lite energi och när jag lade på skänkeln svarade hon inte på den. När hon blir så där trög är hon på väg upp med ryggen och måste ha mitt stöd för att orka gå framåt. 


Som avslutning skulle vi trava och sedan galoppera på volten i så låg form som möjligt. I galoppfattningen släppa henne helt fri i munnen för att hon ska orka fatta galopp och där i den sista vänster galoppen släppte hon upp ryggen och gav mig KÄNSLAN. Som Uffe sa så orkar hon inte bära och lyfta i ryggen riktigt än och det är därför som hon blir lite ostadig i formen emellanåt. Jag måste rida med energi även om det går långsamt och hjälpa henne upp med ryggen. Tänka på att inte rida med handbromsen i även om jag vill att hon ska trava eller galoppera lugnare. Enklare sagt än gjort men här och var fick vi till det min duktiga Stina och jag!


Innan Uffeträningen var jag med Linnea på ridskolan. Hon fick sin fina ponny Morris på lektionen och de skulle hoppa. Lilla Morran har ju gått som fölsto i alla år och hade nog lite träningsvärk efter dagen innan (hennes första ridlektion) för hon var lite stel när hon gick ut ur boxen. I manegen skötte hon sig kanonbra även om hon i slutet blev mycket trött och helst ville skritta eller stå still. Linnea red henne fint och fick tom till galoppfattningar i båda varven. Jag är så glad över att Linnea har börjat rida för både Jenniemy och Frida. Båda är kanonduktiga ridlärare och kompletterar varandra på olika sätt.


Lilla Morris verkar trivas på ridskolan även om jag som hönsmatte (antar att ni inte är förvånade) tyckte att hon fick gå lite väl hårt för att vara en helt oriden häst utan kondition. Hon är ju en pigg och snäll ponny och jag tror att man skulle kunna rida henne tills hon stupade utan att hon sa ifrån det lilla hjärtat. Jag har därför pratat med Jenniemy om detta idag och jag tror att det kommer att bli riktigt bra när hon kommer igång lite mer. Linnea ska rida henne på en lektion i veckan och rida ridskolehäst den andra.


Nu ska jag ta det lugnt och titta lite på TV en stund. Snart kommer Gunnar och då ska vi äta semlor. Marianne och Ulrika är på Kanarieöarna så han är gräsänkling och behöver pysslas om lite extra.

Orkar jag ska jag longera Stina en stund vid intag och gör jag inte det kommer hon att få vila idag. Imorgon ska vi antingen åka till ridhuset eller så ska vi rida ut en sväng med världens bästa Nettan och Response.


Kram på er!

Av Lotta Jansson - 6 februari 2012 21:20

Idag är jag så himla nöjd med mig själv! Har varit underbart effektiv på jobbet och fått undan en hel del saker. Eftersom kreativiteten flödade jobbade jag över några timmar. Det känns bra när man haft sådana riktigt effektiva dagar för mig som lider av prestationsångest.


Idag har det blåst en isande kall sydväst vind. När det blåser från det vädersträcket är vårt hus som kallast. Det var underbart, "not", att komma ner i köket imorse och se att det var 14 grader varmt och då var det ändå varmare där än i Linneas rum. Fast jag gnäller egentligen inte utan sätter på mig ett extra lager kläder istället. Det blir ju varmare när brasan brinner och det har gått några timmar. Jag älskar vårt stora, gamla hus!


Blida och Noorton har fått vara ute 3X1 timme idag eftersom det blåste så. Snart är det dags för honom att få komma ut i en större hage. Han behöver få raca av sig lite mer men den rasthage med tillhörande box som han har duger ett tag till. En riktig liten bushäst är han i hagen och visar nya konster ovan mark varje dag. Nnär man tar in honom hoppar han in i boxen (som är nedsänkt i golvet). Vad månde bliva....?


Stina har haft vilodag idag. Först hade jag tänkt longera men när jag jobbade över föll motivationen och jag gav henne ledigt. Imorgon ska vi rida för Uffe för första gången i år. Det ska bli himla roligt. Han har inte sett Stina sedan 2007-8 och vi får se om han känner igen henne!!!


Har ni förresten sett den här fantastiska hästen. Den är tre år gammal och riden ungefär tio gånger e. Blue Horse Romanov-Blue Horse Don Schuffro. Tänk om man fick föda upp en sådan någon gång.....Han är ju faktiskt släkt med SIbban. Sibbans farfar är Don Schuffro!
Av Lotta Jansson - 5 februari 2012 21:57

Igår åkte Morris till Gimo ridklubb och Starlight fick flytta in som sällskapsponny till Stina. Jag vill helst att alla mina hästar ska fylla en funktion om de ska få bo kvar. Ibland har jag funderat på vad Starlight har för funktion eftersom han varken rids speciellt mycket eller kan producera några fölbebisar.


Nu vet jag! Han är helt enkelt den optimala sällskapshästen. I våras fungerade han som sällskapshäst till Inferno under hans boxvila. Nu i vinter har han gått ute i ligghallen och inte förrän idag insåg jag vilken trygghet han var för unghästarna. Hela dagen idag har Sibban och Likören stått och väntat på att han ska komma tillbaka till dem. De har inte gått till ensilagebalen och ätit som de brukar utan bara stått i hörnet närmast den hage där Stina och Starlight har gått. När jag gick för att ta in hästarna och stod tjejerna där fortfarande och väntade. Ledde upp dem till ensilagebalen men de sprang tillbaka till samma ställe igen. Då kapitulerade jag och gick och hämtade gammelfarbrorn. Hästarna gick direkt till ensilagebalen och började äta. Även om han är otroligt låg i rang så ger hans ålder och lugn de unga virrpannorna trygghet.


 


 Istället fick Sibban följa med in som sällskap till Stina. Hon är verkligen härligt okomplicerad min fina unghäst. Inte ett pip sa hon utan följde snällt med in i stallet och såg ut som hon tyckte att det var skönt att få sova inne i natt.


Jag och Stina har varit ute med Nettan och Response en sväng idag. Egentligen skulle jag åkt till ridhus och hoppat några språng men jag var lat och struntade i det. Det var -9 grader men blåste och var råkallt så det kändes riktigt kallt. Med många lager kläder frös man inte utan det kändes helt okej att vara ute i snålblåsten. Vi red runt Rista och Stina var så himla härlig. Vilken fin och go häst jag har i henne! Imorgon ska jag longera och på tisdag är det dags för Uffeträning.

Annars har det varit en lugn dag idag. Jag och barnen har spelat spel. Sara och jag har gått igenom våra bodar en snabbis och kollat vad det finns för gamla saker som man kan tänka sig plocka in. Det är Sara kanonduktig på och hon har det så fint hemma hos sig. Måste säga att jag är himla glad för att Sara har flyttat hit. Det fungerar jättebra med barnen som har stort utbyte av varandra och Sara är lättsam och klok att prata med. Kunde inte ha blivit bättre!!!

På kvällen provade vi att göra sushi hemma. Det var inte alls speciellt svårt och blev riktigt bra! Fast vi gjorde alldeles för mycket och det räckte till matlåda för både mig och Stefan (inte helt fel...). Sushi kommer vi säkert att göra flera gånger!!!

Nej, nu ska jag gå och säga god natt till Filip och duscha!

Ha det bäst!

Av Lotta Jansson - 4 februari 2012 22:08

Nu är vintern här på riktigt. Det är kallt, riktigt kallt. I natt kommer temperaturen att ligga runt 20-25 grader gissar jag. Det har varit strålande sol med klarblå himmel och solen har värmt på dagen även om inte temperaturen gått upp till mer än -11 grader idag. På facebook tycker de flesta att det är alldeles för kallt men inte jag. Jag har längtat efter vintern och bara man klär på sig är det otroligt hääääärligt!!! Jag och Stina har hunnit med två uteritter med härliga snögalopper som har gjort både häst och ryttare lyckliga. Det ena passet fick vi dessutom sällskap av Nettan och Respons. Mysigt och båda hästarna tyckte om att få sällskap på ridturerna. Vi fortsätter att jobba med övergångar och ställd häst i det mesta vi gör och det blir bättre och bättre!!!! Om det inte är för kallt imorgon funderar jag på att åka en sväng till ridhuset och skutta något litet hinder. På tisdag är det årets första Uffeträning och det ska bli roligt att höra om han känner igen Fina-Stina.


Passade på att ta några kort på hästarna i ligghallen häromdagen när solen sken och vädret var så där underbart klart och kallt:

 
Likören börjar bli stor!

 

Lilla tjejen är så där mellan bebis och vuxen och fulsnygg.

 

Sibban övade på att slå knut på sig själv och när hon gör sådana här konster hoppas jag bara att hon inte gör dem när jag sitter på:

 

Mera bus....

 

Fast hon är bra snygg min vackra Röda. Jag längtar så efter att få börja rida henne igen....

    

Morris har jag kört till ridskolan idag. Hon ska vikariera som ridskolehäst fram till sommaren om det fungerar. Superbra eftersom hon blir mera riden och utbildad och kommer att komma hem i bättre form än hon är nu. Linnea har svårt att hinna med att rida henne och rider i alla fall två gånger i veckan på ridskolan. Nu kommer Morris hem när vädret är bättre och när det finns mer tid (sommarlov).

Noorton mår bra och är pigg och busig. Idag har han bara varit ute under någon timme eftersom det varit så kallt. Han och Blida står i sjukboxen i ladugården och där var det riktigt varmt i morse när vi hade -22 grader ute. Hela -7 mätte vi upp. Han har lite fölbrunstdiarre men det såg bättre ut idag och förhoppningsvis är han snart bra i magen igen!

Linnea har varit sjuk och lite hängig men är på bättringsvägen. Det blev ingen ridskola idag och det blir ingen gympa imorgon sedan hoppas vi att hon är feberfri och pigg på måndag när det är dags för skola.

Filip har provat att köra bil idag. Det tyckte han var roligt även om det gick lite fortare än att köra traktor ;). Han hjälpte mig att parkera bilen efter att jag kört Morris så det var bara en kort bit. Får se om jag hinner åka upp till bygdegårdsparkeringen med honom endera dagen så får han köra lite runt, runt.

Nej, nu ska jag fortsätta att kolla på film med familjen. Ha det bäst!!!Av Lotta Jansson - 30 januari 2012 20:09

...och gärna i så hög hastighet som möjligt....:) Det speglar Cia träningen med Stina i söndags. Vi tog det lugnt och red inte fram så länge och hoppade inte så många gånger på de olika linjerna eftersom vi egentligen inte är tillräckligt igång för en hoppträning ännu.


Under framridningen kändes Stina mjuk och fin även om hon inte var helt lösgjord. En av hästarna som var med blev rädd för något och drog iväg i full fart och då blev alla hästarna inklusive Stina lite skärrade. Dock lugnade hon ner sig snabbt. Detta hände precis när jag skulle galoppera och galoppfattningarna fungerade inte jättebra efter detta. Hon blev spänd, höll inte ihop i galoppen och  sparkade bakut någongång. Vi har ju inte galopperat så mycket och hon är inte så stark där än. Jag upplever att hon galopperar bra när jag rider i dressyrsadeln (Röösli) och jag funderar på om det är hoppsadeln som inte sitter okej. Stina är känslig för  att sadeln passar precis. Gaaah, orkar inte ge mig ut i sadeldjungeln igen.....


Träningen började med att vi fick trava över tre bommar som låg på böjt spår. Stina blev på hugget direkt, slog med huvudet och ökade över bommarna, men efter några varv på volten varvade hon ner och travade fint över. Mitten bommen lades upp till ett litet räcke med travbom före och galoppbom efter (fortfarande på böjt spår). Bommarna var till för att hästarna skulle lära sig att hoppa korta språng och inte fläka iväg på allt för långa. De första gångerna kastade sig Stina över hindret. Hon känns fin och jobbar bra i form fram till några steg före bommen då hon kastar upp huvudet och ökar över hindret med höjt huvud och sänkt rygg. Efter några varv coolade hon ner och fick till bättre språng. Kul att hoppa tyckte Fina-Stina.


Nästa övning var en kombination med räcke-bom-räcke som stod på diagonalen. Därefter böjt spår 20 m fram till räcke (fem vanliga efter kombinationen som var låg, blir för kort avstånd om det är större hinder). Vi red in på kombinationen i trav och de andra galopperade in. Stina laddade som bara den i början men efter några gånger fick jag till och med driva i kombinationen. Fick till några fina språng på räcket. När hon drar mot hindren ska jag se till att ha korta tyglar och bara hålla handen stilla och låg och vänta ut henne. Tänk på att rida rakt fram efter hindret.


Därefter skulle vi hoppa räcke-21,5 m (fem normala galoppsprång) - oxer. Inridning i galopp och denna gång försökte jag galoppera in mot första hindret. Stina laddade och bjöd som en galning på hindren. Andra gången vi red an tog hon inte förhållningen mellan hindren alls och vi red på FYRA galoppsprång. Inte bra och hon lyssnade inte ett dugg på mig. De efterföljande två gångerna var hon duktig och lyssnade bra.


Avslutade med att hoppa ett räcke med regnbåge under. Vi red återigen på i galopp och hon laddade som tusan. Det gör hon mycket för att hon inte är så stark än och då är det enklare att rusa lite i galoppen än att ligga kvar och vänta. Jag var i alla fall nöjd med träningen. Nu ska vi galoppera lite mer innan nästa träning om två veckor och även försöka åka och hoppa till helgen så kommer det förhoppningsvis att vara lite mindre laddat att hoppträna nästa gång. Vi ska också sätta på henne en martingal som kan fungera som stöd för henne och förhoppningsvis hjälper henne att börja hoppa med lite mer rygg och svara snabbare på förhållningarna. Kul var det i alla fall att hoppa. Stina är inte enkel att rida men när allt stämmer så är det fantastiskt!


Idag var Tina här och skodde om henne. Fötterna har verkligen blivit fina efter fyra år med barfotagång, bra foder, regelbunden smörjning, biotin och täta verkningar. Det var tio veckor sedan hon skoddes och det är absolut rekord. Fötterna såg fina ut och är till och med skålade under. För fyra år sedan kunde hon ha ett par skor i 5-6 veckor innan hon tappade dem och hon hade ofta puls några dagar efter skoning. Nu är hovarna som på vilken annan häst som helst!!!


Idag har jag tömkört Stina på ridbanan. Jag ville se hur hon såg ut på lina och hon var jättefräsch och fin. Helt jämn i traven och när hon för ett ögonblick blev rädd för något visade hon en fantastiskt fin balanstrav ;). Vi provade lite olika linsättningar för att få henne att länga ut halsen och sänka nacken. Hon blir gärna lite kort och hög i formen när man tömkör. Nästa gång ska jag prova att longera henne och se om jag får ännu bättre resultat. Hur longerar/tömkör ni era hästar?


 

Lille Noorton på eftermiddagen idag. Tänk vad snabbt de växer!


 

Är lite hönsmorsa och funderade på att sätta täcke på honom igår när det var -13 grader. När jag kom ut i stallet så frös han inte det minsta utan kändes varm och go. Fölpälsen verkar värma mycket bra och det ser mysigt ut i halmen. Jag vill helst inte täcka honom eftersom jag är rädd att han ska trassla in sig i täcket.

 


 

 

Alldeles bedårande söööt är han i alla fall

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se