alotofhorses

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Prag dag två

Av Lotta Jansson - 21 oktober 2012 22:09

Andra dagen i Prag började vi med att äta en god frukost. Fantastisk frukostbuffé med fem olika sorters salami och tre olika stekta kryddade korvar. Fantastiskt!!!!


Därefter gick vi ut på stan för denna dag var det dags för Pragborgen att få ett besök. Vi bodde som sagt var nära de flesta sevärdheter och valde att promenera. Byggnaderna i Prag är verkligen fantastiska och man får inte ha bråttom för att inte missa alla detaljer. Här är ena Kruttornet som står i början på Karlsbron.Mitt emot Karsbron fanns detta fantastiska hus som jag inte kommer ihåg vad det hette. 


   

Stefan på Karlsbron. Det fanns många försäljare och portträtttecknare på bron. Trots att vi gick över en fredag förmiddag var det mycket folk i rörelse.

 

Stefan på Karlsbron.

Den här mannen var rolig att se!

   

I de smala gränderna upp mot borgen. Det gick stadigt lite uppför. 

 

Trappor, trappor och trappor och riktigt fint!

 

Vaktombyte i borgen. Stefan och jag var turister på riktigt och löste biljetter för att se det som fanns att se. Hade en riktigt mysig dag. 

Inne i St Veits katedralen. De äldsta byggnaderna var från 1000 talet och allt eftersom åren gått har det byggts till delar. 

   

St Veiss katedralen

 

Stefan och jag tog oss upp ungefär 100 meter (och 287 trappsteg) i ena tornet på kyrkan. Det kändes i benen men väl uppe hade man en fantastisk utsikt över Prag. Karlsbron....

 

Delar av stan....


 

Jag i kyrkotornet!

 

Delar av katedralen. Fascinerande att man kunde bygga en sådan byggnad för så länge sedan. I tornet som vi gick upp i fanns den största klockan som finns och den vägde 7-8 ton. Hur har man fått upp den i tornet sisådär 80 meter ovanför marken? 

 

Vi var ganska så högt upp......

 

Kyrkan med de två tornen stod på gamla torget. De ena torndet är smalare än det andra och de representerar kvinnlighet och manlighet. Vi bodde till vänster om kyrkan en bit bort. 

 

Karlsbron igen....Mer folk nu än när vi gick över.....

 

Den gyllene vägen....

 

På vägen tillbaka stannade vi och åt varsin fantastisk pasta med lika fantastisk efterätt efteråt. Med flera öl inräknade betalade vi ca 400 kr tillsammans. Otroligt billigt. Vi fortsatte till Gamla Torget där vi satt och drack några fler öl. Hög mysfaktor!!!

  
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se