alotofhorses

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2012

Busy dag och snart är semestern slut.....

Av Lotta Jansson - 8 augusti 2012 22:00

Nu börjar man känna så där semesterpanik och tycker att man inte hunnit med någonting alls under semestern. Idag har jag och Filip i alla fall varit i Uppsala och köpt färg och presenter till Linnea och Fanny som fyller år snart. Linnea och Cathlene (som bor hemma hos oss denna veckan) går på cirkusskola och har skoj hela dagarna.  På fredag har de uppvisning och redan nu har de börjat träna för fredagens föreställning. Allt är mycket hemligt och hyschigt.


När vi kom hem från stan lagade jag mat och sedan kom Emilie för att rida tillsammans med Linnea. Emelie har blivit medryttare på småponnyerna och rider när hon vill vilket har varit några dagar i veckan nu de sista veckorna. Kanonbra att få lite hjälp och bidrag till hovslagaren för det blir ganska dyrt när man har så många hästar som ska skos och verkas. Dessutom får Linnea sällskap när de rider. Jag och Linnea har svårt att hålla sams när jag försöker hålla lektion för henne. Hon är kaxig och lite nonchalant och jag blir alldeles galet arg när hon blir så där. Börjar tonåren redan nu? Jag är inte mycket bättre jag och har kort, kort stubin....Trodde verkligen inte att det skulle vara så svårt att hålla lektion för sin dotter.


Idag var inget undantag, men lite får jag skylla mig själv. Linnea var trött efter cirkusskolan och dessutom hungrig som en varg. I alla fall så red Emelie Diablo idag och Linnea Morris och sedan hoppade de en liten bana. Morris hoppade kanonbra med fin bjudning och Emelie red som vanligt hingsten riktigt bra.


Efter det gick jag ut och red Corren. Vi ska ju tävla dressyr på söndag och jag började med att skritta och trava en sväng i skogen till Correns stora förtjusning. Red därefter dressyr på vallen. Corren var lång och låg i början och ville helst bli framtung men efter lite skolor, böjningar och övergångar lossnade hon fint på slutet. De sista minuterna var hon så mjuk så mjuk och jobbade bra. Red igenom LA programmet någonstans i mitten med okej känsla. Hon är inte lika bra som hon var innan sommaren men det kan man inte förvänta sig efter en lång, lat sommar. Ska försöka rida utan förväntningar på söndag.


 


Annat som hänt är att Ida kommer att låna Blida på foder och hon flyttar till Anna när jag tar hem Likören. Det kommer att bli toppen och då kan Ida och Lovisa rida tillsammans. Noorton hoppas jag kunna låna ut som sällskapshäst till någon annars får han gå kvar och kastreras nästa vår. Märta ska kollas om hon är dräktig och är hon inte det får vi se vad som händer med henne. Sibban ska skos om några veckor och sedan är det meningen att hon ska börja ridas så smått igen. Spännande!


Jag har också börjat springa 2-3 gånger i veckan. Hoppas att jag lyckas motivera mig att fortsätta när jobbet börjar. Än går det trögt men jag hoppas att det snart lättar!

 
 
Ingen bild

stina

9 augusti 2012 20:58

Tur att du har målbilden klar, med rosetten eller? Kul att ungarna rider fast ni blir osams ibland! Kram

 
Ingen bild

Lotta

9 augusti 2012 22:05

Ha, ha, ha....Jag har verkligen inga som helst förväntningar på varken resultat eller rosifett. Vi är inte på långa vägar i tävlingskondition. Men det gick bra att speeda på åkern med Filip idag. Det var skoj tyckte fina Corren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se