alotofhorses

Direktlänk till inlägg 31 juli 2012

Dags att komma igång.....

Av Lotta Jansson - 31 juli 2012 13:40

....med ridning och träning med Corren igen. Corren har inte varit ledig helt i sommar även om jag ridit mindre än vanligt den sista månaden. Emelie har börjat som medryttare och motionerat henne ungefär två dagar i veckan de veckor som jag ridit mindre. Nu har jag hunnit rida henne några pass och hon har känts lite lång, låg och stel men som vanligt så arbetar hon på med stort hjärta. Jag gillar henne skarpt! Dock ser hon högdräktig ut. Antar att hon så småningom kommer att gå ner i vikt men precis nu har jag inte möjlilghet att banta henne. Det får vara så helt enkelt.


Vi red ett pass dressyr i skogen häromdagen där hon kändes riktigt bra i slutet, bar sig själv och jag kunde variera formen på henne. Härligt!!! Det är nästan alltid enklare att jobba en häst i skogen tycker jag, bjudningen blir så mycket bättre när man slipper ridbanan.


Sedan har vi hunnit med att skutta lite gymnastikhoppning med en serie bestående av studds-räcke-oxer. Det tyckte både jag och Corren var roligt. Hoppade inte så högt utan nöjde oss när sista oxern låg kring 90 cm.


Igår skulle jag ha ridit dressyr men upptäckte då att Corren tappat en baksko. I går kväll åkte jag till Tina som slog på den. Därefter skrittade vi ut en sväng och avslutade med att rida lite på ridbanan som är större än min. Passade på att rida igenom MsvC:1 programmet. Corren var som vanligt lydig och duktig, även om hon kändes lite framtung emellanåt. Det blev bättre ju längre vi red och i slutet kändes hon fin. Hon är verkligen en fantastiskt trevlig häst.


Målet i höst är nämligen att starta msv C och jag planerar att åka och rida igenom programmet för första gången. Om två veckor ska vi tävla en LA:1 och helgen därefter debut i msvC:1. Vi är formmässigt långt ifrån klara för klassen men det bryr vi oss inte om. Mitt mål är att göra så bra som möjligt ifrån oss och sedan försöka höja det resultatet. Skoj ska det bli i alla fall.


En liten film från träningen för Anna Hedbys som vi red i juni. Det var ingen lysande bra träning. Vi hade bytt bett på kandaret, Corren kändes lång och jag red inte speciellt bra, men det bjuder vi på. Träningen innan för Uffe gick hon fantastiskt! 
ANNONS
 
Ingen bild

Stina

3 augusti 2012 09:03

Kul att ni kommer igång igen! Hon kommer ihop sig bättre snart ska du se och magen försvinner väl till nyår eller så..
Kram/S

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se