alotofhorses

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

Stjärnborg, Sibbehopp och drömmar.....

Av Lotta Jansson - 10 april 2012 22:49

Igår var vi på hingstvisning på Stjärnborg. Det var riktigt trevligt! Många kända människor som jag fick växla några ord med. Seminstationen bjöd på fika och godis och fina hästar ovanpå det gjorde en toppen eftermiddag. Vi var och tittade på hingstarna i stallet och det som slog mig först var att alla hingstar var otroligt lugna. Direkt när vi kom in möttes vi av Weltman som blev knoppad i gången. Han var otroligt rar och Nettan fick en puss på kinden. Vilket hjärta smälter inte då?


 


Själva hingstvisningen inleddes med Weltman vid hand och en avkomma till honom uppsuttet. Weltman är en vacker hingst och avkomman såg trevlig ut. Dock är inte Weltman någon hingst som jag är intesserad av även om han är fin.


 


Friendship var snyggast för dagen. En högställd hingst med mycket fina bakben. Han skulle jag kunna tänka mig att använda någon gång.

     

Heslegårds Rubin är en tänkbar kandidat till Stina. Han är iof skimmel men jag gillar hans ridbarhet och lätthet att både samla och länga. Påminner mycket om Royal just i att det finns en elasticitet i gångarterna och en härlig bogfrihet. Man får tänka på att han vid visningen inte var riden på ett år utan dammades av som 18 åring. Bokade honom till Stina ifall jag skulle ombestämma mig och betäcka henne trots allt. Det skulle vara coolt att få lite Royal i Stina om ni fattar vad jag menar.

       


Solos Carex visades och avkomman till honom var fantastiskt fin. Otroligt härlig mekanik och bakbensaktivitet. Piaff är verkligen en kopia av sin far. Såg också att det fanns en hel del Carex i Pondus.


Corriendu Tau var en söt hingst som hoppade trevligt. Dock ingenting som jag blev superimponerad över.


 


Jag gillade Clinton II som rörde sig helt okej. Dock behöver man ha ett ädelt sto eftersom han verkligen var en "stor tysk skimmel".


   


Colmar imponerade genom sin lätthet i rörelserna och sprången. Han hoppade hinderstöden ut och nästan Jens ur sadeln. Kul att se! 


   


När Tinnes clinic började fick vi rusa eftersom nästa hästaktivitet väntade, nämligen löshoppning av Sibban på Tuteriet. Duktiga Sibban gick rakt på transporten trots att hon inte åkt på ter månader. Åkte fint och stod sedan på transporten och väntade en halvtimme innan det var vår tur.


Sibban visste precis vad som väntade henne. Denna löshoppning gick ut på att få henne att sansa sig och lugna ner sig. Johan kortade efter en stund "anridningen" mot hindret. Sibban har stor galopp och jobbigt att hålla ihop i svängen. Om hon är lite stressad och har bråttom blir det ännu sämre. Därefter provade vi att leda henne mot hindret a la tyskt sätt, dvs att vi skrittade fram och släppte henne strax innan kurvan och det passade henne ännu bättre. De sista sprången var superfina och jag tror minsann att min vackra dressyrhäst kan hoppa också! Fasiken vad fin hon är, helt fantastisk. Måste nypa mig i armen för att förstå att jag har en så fin häst i stallet. Åh nej, jag är inte ett dugg partisk.....;)


Här kommer en film på henne. Det är intressant att se hur hon gradvis lugnar ner sig på filmen för att i slutet hoppa riktigt fint. Mattes finaste röda häst gick naturligtvis direkt på transporten hem igen. Jag har anmält mig till 3 års test på Strömsholm.


Annars har jag landat i mina beslut och bestämt mig för att inte ens titta på ridhästmarknaden mer. Som flera av mina kloka vänner säger: vad ska jag med två ridhästar till? Redan i höst kommer jag att kunna träna små träningar med Sibban för tränare och fram tills dess kommer jag att ha fina Corren att rida på. Det kommer att bli toppen!!!!


Annars har en gammal dröm gått i uppfyllelse idag. Jag kommer att berätta mer om det när affären är i hamn, men det är något riktigt spännande och det är avels- och hästrelaterat. Ni får gärna gissa på vad jag som hänt. Jag berättar mer när allt är klart men jag är oerhört glad och stolt över att ha fått förtroendet!


Ha det bäst goa vänner!


Kram


Lotta


 
 
Jenny

Jenny

11 april 2012 21:08

Gissningsleken börjar NU!!

Avels- och hästrelaterat... Stolt över att ha fått förtroendet...

Antingen har då fått låna ett trevligt avelssto eller så är det någon av dina sålda uppfödningar som du ska "fiffla" med. Eller kanske någon annan stjärna...?

http://blogg.jempa.se

 
Ingen bild

Lotta

11 april 2012 21:53

Hi, hi, hi.....Det bränns inte alls ;)....Korrekt är dock att det gäller en häst.

 
Ingen bild

Pernilla

12 april 2012 00:52

Jag får lite Kackletvibbar...

Ang Weltman så funderar jag alltid på varför han inte tävlats mer?
Antonia har inte direkt brist på beridare liksom..

 
Ingen bild

Lotta

12 april 2012 11:06

Jag har träffat hästen en gång. Det är inte Kacklet ;).

Kan bara hålla med dig om Weltman. Det är konstigt att han inte tävlats mer. En otroligt mysig häst, men inget som jag vill betäcka med.

 
Jenny

Jenny

12 april 2012 19:30

Nytt gissningsförsök. Har det med att göra med det fläckiga halvblodet som Mirre fotodelade på FB?

http://blogg.jempa.se

 
Ingen bild

gun-zan

13 april 2012 13:16

Jassåååå....
;eftersom du sa att du inte fick ha fler hästar för "regeringen på gården" så har du väl fixat framtidslöftet åt mig, färdig om 2½-3 år för ridning. Eller hur!!!

 
Ingen bild

Bea

13 april 2012 20:43

Meh! Såhär får du ju inte göra! Hålla på och lägga ut bilder på fina hingstar när jag nästan bestämt mig för att det inte blir några Fidelibebisar och så säga A men inte B. Jag blir ju galet nyfiken! Men några vettiga gissningar har jag inte... Kram!

 
Ingen bild

Anki Lind

17 april 2012 18:33

Gissningslek... Grattis! Du har köpt en mycket fin hingst! Jag kanske kör över mina ston nån säsong, inte så långt från Åland till dig!

 
Ingen bild

Lotta

17 april 2012 22:37

Gun: Min make är till för att övertalas ;) Kanske tillverkar vi en dressyrhäst också.

Bea: Klart att du ska betäcka Fideli!!! Kram

Anki: Dina ston är varmt välkomna att besöka Diablo när han flyttat hit! Vi finns ca 40 minuter från båten :).

 
Ingen bild

Victoria

30 april 2012 08:55

Hej

Vilka fina bilder. Jag har ett sto som är dräktigt med Weltman och jag undrar om du skulle kunna skicka mig en bild på honom sedan visningen. Den där han blir ledd tycker jag VERKLIGEN om. Mvh victoria.stenman@kalixtele24.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se