alotofhorses

Direktlänk till inlägg 10 februari 2012

Sibban=griskatt och Bida=råtta?

Av Lotta Jansson - 10 februari 2012 09:39

Ja, ibland kan man fundera på om hästen verkligen är en häst och hunden en hund. När jag mockar Sibbans box brukar jag fundera på om hon är en häst eller en gris eller varför inte en katt. Hela boxen är ombökad och det ser precis ut som på de platser i hagen där vildsvinen har bökat. Man ser inte en enda bajshög i hela boxen utan allt ligger gömt på olika ställen som om hon grävt ner dem på samma sätt som katter gör. Sedan är hon ju smidig som en katt när hon bockar och far i hagen också. Det är absolut den mest grisiga häst som jag någonsin har haft. Det tar lika lång tid att mocka hennes box som de andra hästarna tillsammans.....Tur att hon är rar och go annars min fina lilla pärla!


 

En gris eller en katt?

Häromdagen när jag kom in i köket hade det varit en storråtta i soppåsen. Den hade hängt på en knopp i köket (inte så smart jag vet) och var söndergnagd från botten och det såg precis ut som en råtta hade varit framme. Allt innehåll låg spritt över hela köksgolvet. Jag möts i dörren av en hund som skenar förbi och upp för trappan. Säga vad man vill men där visste den här storråttan att den hade gjort fel....


 

Råtta?

 

Igår skulle jag haft ridlektioner i Happsta för Nettan och Response. Jag lastade på Stina och tog med mig henne för att rida ett pass. Det var nästan -20 grader kallt ute och vi ställde in lektionen och red tillsammans istället. Började med att trava och galoppera fram på helt långa tyglar för att Stina skulle bli varm i kylan. Hon tyckte att det var mysigt och var hur cool som helst. Red sedan lite övergångar och volter med fokus på låg och rund häst. Jag får inte till det riktigt precis nu och hon vill inte riktigt släppa över ryggen men jag hoppas få lite tips på onsdag när jag ska träna dressyr för Anna. Sedan fick Nettan prova att rida Stina. Hon tyckte att hon var trevlig, känslig, stor och inte allt för enkel. Jag tyckte att det såg riktigt bra ut! Man måste rida med extremt mjuka händer för att Stina ska våga slappna av och inte stressa upp sig. Det lyckades Nettan bra med!


Nej, nu ska jag äta frukost och sedan blir det påklädning av mera lager kläder och ett longeringspass av Stina! Idag har vi -16 grader ute och 14 grader i köket......Men jag gillar fortfarande vintern och hoppas att den stannar månaden ut!


Kram på er!


Lotta

 
 
Ingen bild

Stina

10 februari 2012 18:39

Själv har jag två vildsvin till hästar som bökar runt så det ser för j-l ut vareviga dag.... Jag blir imponerad att ni ens orkar lasta hästarna i 20 minus! Men här har vi bara 5 nu i alla fall... och på söndag blir det 0, HURRA snart vår!
Kram/stina

 
Jenny

Jenny

10 februari 2012 19:51

Är SÅ nöjd över mina hästar. Alla tre har varit väldigt renliga av sig. Men jag lider verkligen med de ägare vars hästar verkligen smular sönder allt.

Såg att du är anmäld till AnnaS. Tar du med dig Stina då?

http://blogg.jempa.se

 
Bettan

Bettan

10 februari 2012 21:44

Lika driftig som alltid. Puh, blir nästan svettig av att läsa. Lustigt med hästar o deras skitvanor, Fillen var exemplarisk i boxen, allt bajs låg på samma ställe o pinkade gjorde han aldrig i boxen utan vid sista nattningen tog vi alltid ut honom så han fick pinka och det var det första han gjorde på väg till hagen på morgonen. Piewo däremot var en riktig lortpelle, det såg ut som en torped gått loss i boxen.
Kram o ha de i vinterkylan, här är det bara -5 nu.

http://baileythecollie.wordpress.com

 
Bettan

Bettan

10 februari 2012 21:45

Glömde säga att Bida ser jättefin ut, så vackra ögon.

http://baileythecollie.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

11 februari 2012 18:57

Stina: Ha, ha då har jag det bra som bara har ett vildsvin. Jag tyckte att Stina var en gris innan Sibban flyttade in men det tycker jag inte längre....Kram!!!

Jenny: Vad avundsjuk jag blir! Av de tre (fyra) om man räknar bebisen är det bara i fölboxen som det är rent och fint och då står de inne mycket mer än de andra två...Jag kommer att rida Stina för Anna Svanberg. Det ska bli så himla spännande. Jag är ett stort fan av Anna och hennes ridstil! Kram

Bettan: Bida är mattes lilla hjärta, ja hela familjens lilla älskling. Hon har verkligen landat hos oss och är en självklar del av vår familj. Jag har ju haft Piewo den vackra mannen hos mig och han är ingenting mot Sibbebibb....Kram!

 
Jenny

Jenny

11 februari 2012 19:30

Jag gillar också AS, dessutom har hon Disas pappa i träning just nu. Har tagit ledigt så jag kommer att sitta på läktaren när hon har träning, plus att jag anmält mig till föreläsningen. Men kommer hon upp i april också så ska vi vara med vid ridningen också! Kram!

http://blogg.jempa.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Ovido - Quiz & Flashcards