alotofhorses

Direktlänk till inlägg 17 december 2011

Let it snow

Av Lotta Jansson - 17 december 2011 22:53

Japp, nu är jag trött på regn och slask; nu vill jag ha vinter och snö. Idag har det regnat och slaskat om vartannat hela dagen. Det är det absolut värsta väder man kan tänka sig för både människor och djur. Tog in Likören och Uffe Puffe för några timmar sedan och det var två rejält blöta hästar som kom in i stallet. Uffe kastade sig ner och rullade sig i spånet. Mysigt! Ponnyerna fick stanna kvar ute i snöblasket. De kan gå in i ligghallen om de vill men konstigt nog står de hellre ute trots vädret.

Idag började jag dagen med att åka till ridskolan med Linnea. Det var sista ridningen före juluppehållet. Hon fick rida söta lilla Televinken idag också och provade att rida barbacka. Dock var han så stötig i traven och vass i ryggen att hon efter en stund ville ha sadel.Två gånger druttade hon av honom. Det blir liksom inte så mycket kvar framför när Tele tvärvänder och sätter ner hvudet. Skjutsade sedan Linnea till badhuset och sedan hade hon en bra dag tillsammans med Cathlene. De var bland annat på teater i Uppsala

Själv plockade jag iordning och städade övervåningen. Jag bestämde mig för att bara stapla upp kartongerna eftersom vi ska måla om rummet i vår. Då är det enklare att flytta alla saker. Det blev riktigt bra även om jag och Stefan hade vissa skilda åsikter den blå bäddsoffans vara eller inte vara. Nu blir det vara ett tag till tills vi har råd att köpa något annat. Den är fantastiskt bra att ha när det kommer folk, men är lite för stor för platsen där den står nu.


Annars har det varit en bra vecka. Jag har hunnit rida Stina två gånger. Sista gången tillsammans med Anna och Rolls Royce. Är faktiskt lite avundsjuk på ridmöjligheterna. Mycket närmare till grusvägar och kortare skogsrundor än vad vi har. Det var i alla fall jättemysigt och trevligt. Rööslin låg som ett smäck även på Royal. Det är fantastiskt med sådana där sadlar som bara säger slurp och ligger som ett smäck på de flesta hästarna. Stina har varit pigg och på hugget.

Jag bara längtar efter att få komma igång på riktigt. Det har varit nyttigt att få längta lite efter att få rida en egen häst tror jag. Jag tycker till och med att det är roligt att skritta och trava i skogen (det är ju det som vi ägnar oss åt för tillfället).  Imorgon eller på måndag ska vi byta tillbaka och Stina kommer hem igen. Får hoppas att Likören accepterar att inte gå med mamma bättre och låter bli att spränga hagen (som hon gjorde sist). De har i alla fall varit utan varandra i två veckor och Stina har sinat bra.

Har pratat med Matilda också. Hon hade travat på Sibban igår. Sibban hade varit lite spänd men det hade gått bra. Galoppen på lina fungerar fortfarande inte, utan där blir det mest förvänd eller kors. Hon har lite jobbigt med balansen på böjt spår och det hade hon även i löshoppningen. Hoppas och tror att det bara är en styrkegrej. Hon är ju bara 2,5 år och traven är hennes absolut bästa gångart och den hon väljer helst. Johan trodde att galoppen skulle komma så småningom och det gör den säkert!

Imorgon vankas det julbord på Gimo Herrgård. Det ska bli himla smaskigt. Ska försöka ta mig till Stina en sväng och rida först på förmiddagen.

Hej Svejs, nu är det dags för sängen!

Lotta

 
 
Ingen bild

Stina

18 december 2011 20:42

Härligt att få längta efter ridning i snö och slask ;-)Tog själv en barbackatur idag men snön fastnar så i hovarna, men mysigt med snö i alla fall!
Vi får också dras med vår gamla soffa ett tag till, innan pengar sparats och soffa prioriteras ;-)
Krsm/stina

 
Jenny

Jenny

18 december 2011 21:11

Disa visade ingen strålande galopp på lina när jag köpte henne och valde helst trav i början när jag löshoppade henne. Visst behöver de kunna galoppera vid 3-årstestets löshoppning, men innan dess har man ju ofta hunnit galoppera dem lite uppsuttet och då tror jag att lösgaloppen på begränsad yta blir lättare. Kram!

http://blogg.jempa.se

 
Bettan

Bettan

20 december 2011 22:25

Det brukar ju vara riktigt gott på Herrgårn, får jag väl erkänna även om jag är lite less på allt vad julmat heter. Hoppas du får vara lite julledig och passar på att bara göra sånt som är roligt och ingenting annat.

http://baileythecollie.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Ovido - Quiz & Flashcards