alotofhorses

Direktlänk till inlägg 7 november 2011

Rolls Royce....

Av Lotta Jansson - 7 november 2011 18:03

..är bilar av klass och det är vad jag brukade kalla "mitt" fina avelssto Royal när hon bodde här. Numera är hon såld till en av mina bästa vänner Anna som ridhäst. Jag brukar få förmånen att låna henne på Ulf Lind dressyrträningarna och det känns att man styr runt en riktig klasshäst (jag är inte ett dugg partisk).


 

Idag vid lunchdags kom Anna och Mats hit med Royal i släpet tränsad och klar bara för att jag skulle få möjlighet att rida igenom henne ett pass före dressyrträningen imorgon. Royal har gått som avelssto i alla år, 12 år gammal har hon fått sju fölungar och är inte riden så mycket genom åren. Hon trivs hos Anna (som gör ett toppenjobb) och Royal blir starkare och starkare för varje gång jag ser henne.


 

Royal är en riktig kunglighet som namnet antyder och det är en dam med mycket egen integritet. Hon är otroligt känslig och lär upp sina ryttare genom att tala om ifall hon tycker att de inte behandlar henne som hon är värd. När man gör rätt är hon fantastisk att rida. Klok, mjuk, framåt och med en härlig ridbarhet, ja det mesta man kan önska sig hos en ridhäst. Idag tränade vi på övergångar, spårning och galoppfattningar. Roysan var jätteduktig och det märktes att Anna tränat sedan förra dressyrträningen. Galoppfattningarna var mycket bättre och några till och med riktigt bra.Tack snälla Anna för lånet. Det var som vanligt roligt att få rida på fina tanten!


Det är förresten ganska så intressant att se hur hästarna nedärver sig. Royal har verkligen lämnat avkommor som det finns mycket Royal Dance i:


Första avkomman i Sverige är uppfödd av Vena som jag köpte Royal ifrån. Han heter Vena XLNT (e. Sansisco) och är fem år i år. I år har han debuterat på tävlingsbanan med strålande resultat. Visst påminner han en hel del om mamma Royal:


      

   


Nästa avkomma föddes hos oss och döptes till A lot of Daiqiri . Ett sto e. First Wish som exporterats till Norge där det gått bra för duktiga ägaren Wenche vid 4 års cup. I augusti visades hon på kvalitetstävlan med en 9:a på typ. Här kommer en löshoppningsbild på henne:


 


Nästa avkomma bor också hos en vän till mig, Irene Wall. Painted Black II fick bli far till den fölungen som döptes till A lot of Falcon. Han har nu hunnit bli tre år och är mycket fin att rida enligt Irene.

 

Nästa i raddan av uppfödningar är A lot of Hennessy e. Twiligt som en annan av mina vänner, Camilla Ferm köpte som föl. Denna lilla raring belönades med 48 p på fölvisningen och en 9:a på traven. 

   

Här finns också en nytagen film på honom. Jag tycker att han rör sig fint och funderar på om jag ska göra om kombinationen. När jag sålde Royal till Anna behöll jag en betäckningsrätt och har alltså rätt att betäcka henne 2012 eller 2013. Vad tycker ni? Ska jag göra om kombinationen? Här en bild på pappa Twiligt som jag tog på Strömsholm för några år sedan:

 

Sista avkomman som föddes 2010 har jag tyvärr inte så mycket kontakt med. Men visst är det fascinerande att se alla syskon och se hur mycket de påminner om varandra och om mamma Royal Dance. Stöpta på tygel, energi och framförallt RIDBARHET är det som präglar hennes avkommor.

Usch, nu ska jag slita mig från datorn och krypa ner i badkaret. Känne mig lite ruggig och hoppas inte att det är en förkylning på G.....

 
ANNONS
 
pernilla

pernilla

8 november 2011 22:34

Måste säga att man verkligen ser pappan i alla avkommorna!
Även om man ser Royal så är typen otroligt lik papporna!
Så välj en hingst du gillar så tror jag du får en kopia :)

http://pontes.blogg.se

 
Ingen bild

Lotta

9 november 2011 07:44

Jag håller med! De är lika pappa i modellen men alla har Royals uttryck. Du skulle se Falcon när han lägger huvudet på sned precis som mamma. Vi får se vad det finns för hingstar på marknaden nästa år. Det kanske inte blir betäckning förrän 2013 i alla fall. I år funderade jag på Ampere eller Bellagio (som så många andra ;) ).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta Jansson - 11 november 2017 21:04

Fina Stina är till salu såg jag idag. Sålde henne till avel när vi slutade med halvblodsavel för fyra år sedan (nu har vi ju börjat lite igen). Hon blev hos oss halt om man red henne regelbundet (läs ca 4-5 dagar i veckan, mycket uteritt och någon en...

Av Lotta Jansson - 17 juni 2013 19:14

Hoppas ni fortsätter följa oss på stallhansta.wordpress.com .   MVH   Lotta ...

Av Lotta Jansson - 6 juni 2013 22:44

Rainy har tagit det lite lugnt sista veckan. Hon har fortfarande inte släppt vinterpälsen och är trots fri tillgång på grovfoder (vilket hon stått på sedan vi köpte henne) fortfarande lite tunn över revbenen. Häromdagen klippte jag henne lite på hals...

Av Lotta Jansson - 28 maj 2013 16:41

Nu har det gått några dagar sedan olyckan och operationen. Tänk vad låst man är med en hand! Kan knappt knäppa byxorna när man varit på toa utan hjälp. Är i alla fall tacksam för att det är vänsterhanden som är obrukbar och inte höger! Jag har inte o...

Av Lotta Jansson - 24 maj 2013 18:34

....också känns det som. Nu ska jag gnälla lite och tycka synd om mig själv. Ni behöver inte läsa om ni inte vill men jag måste få tycka lite synd om mig själv och undra varför det skulle hända mig..... Idag körde bästa Sara in mig till sjukhuse...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se